Cilvēku no Vanšu tilta vantīm izdevies nocelt (208)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: instagram/vealokin_

Šorīt ap plkst. 7 kāds cilvēks rāpās Vanšu tilta vantīs. Notikuma vietā ieradās policija un pakāpeniski slēdza satiksmi. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Valsts policijas darbiniekiem īsi pēc plkst. 8 izdevies pierunāt vantīs kāpēju iekāpt pacēlāja grozā, pēc kā viņš nogādāts drošībā. Personas motivāciju skaidros izmeklēšanā.

Kā informēja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis, sākotnēji uz tilta satiksme abos kustības virzienos tika ierobežota, bet plkst.8 apturēta pilnībā.

Kā vēsta aculiecinieki, uz Vanšu tilta un tā apkārtnē ir izveidojušies sastrēgumi.

Vanšu tilta apsaimniekošanu veic SIA «Rīgas tilti», kas 2012.gada vasarā vantis apjoza ar dzelkšņu stieplēm, lai apgrūtinātu kāpšanu. «Rīgas tiltu» valdes priekšsēdētājs Albīns Jasaitis norādīja, ka tilta vanšu drošība jau kopš pagājušā gada nodota policijai, kas uzstādījusi videonovērošanas kameras. «Jautājums, kāpēc policija šo cilvēku nepamanīja,» piebilda Jasaitis.

Foto: instagram/vealokin_

«Rīgas tiltu» vadītājs sacīja, ka stieples pārkniebt nav iespējams, jo tam nepieciešams daudz laika, tāpēc šādas darbības noteikti tiktu pamanītas.

Viņš pieļāva, ka šorīt

uzkāpušais cilvēks varētu būt izmantojis kādas izbīdāmās kāpnes vai alpīnistu iemaņas, lai apietu stieples.

«Tehnika visu laiku virzās uz priekšu, un cilvēki atrod jaunas iespējas, kā to apiet,» piebilda Jasaitis.

Kāpējs vantīs ap plkst. 7.40 bija ticis aptuveni līdz pusei.

Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass pastāstīja, ka policijas darbinieki patlaban pēta videonovērošanas sistēmas ierakstus, lai noskaidrotu, kā vīrietis vantīs uzrāpies.

«Šim cilvēkam acīmredzot ir ļoti spēcīga motivācija, jo viņš ir pārvarējis norobežojošās joslas, pamatīgi savainojis sevi,»

stāstīja Lūkass. Viņš piebilda, ka vakar uz Vanšu tilta noticis incidents, kad kāds vīrietis vēlējies izdarīt pašnāvību, nolecot no tilta margām, taču viņam tas nav izdevies.

Notikuma vietā strādā gan Valsts policijas, gan Rīgas pašvaldības policijas, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonas, glābšanas dienesti veic visus nepieciešamos drošības pasākumus.

Komentāri (208)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu